Image default
Friesland

24 opvarenden van zeilschip nabij Schiermonnikoog in veiligheid gebracht

Noordzee – 21 passagiers en 3 bemanningsleden zijn vrijdagochtend in veiligheid gebracht nadat zij 5 kilometer zuid van Schiermonnikoog in de problemen kwamen.


Zij zaten aan boord van de zeilcharter Isis toen het zeilschip vastliep aan de grond. Tijdens het vastlopen raakte het zeilschip een betonnen blok van een boei. Dit veroorzaakte een flinke scheur in de onderkant van het schip. Verschillende hulpverleners werkten samen om de opvarenden in veiligheid te brengen.

Onderweg vanaf het Duitse Waddeneiland Juist naar Schiermonnikoog kwam het zeilschip in de problemen, waarna de bemanning de Kustwacht informeerde. De Kustwacht alarmeerde reddingboten van de KNRM-stations Schiermonnikoog en Lauwersoog. Ook Bos Marine Services Vrijheid kwam ter plaatse om assistentie te verlenen.

Reddingsactie

Hoewel het lage water de reddingsactie bemoeilijkte, wisten de reddingboten dichtbij genoeg te komen om 19 passagiers, waaronder 5 kinderen, van boord te halen. In het boothuis van KNRM-station Lauwersoog werden zij opgevangen. 2 passagiers besloten om samen met de 3 bemanningsleden van het zeilschip aan boord te blijven om het lek te repareren.

Nadat het lek zo goed als mogelijk was gerepareerd, heeft Bos Marine Services Vrijheid in samenwerking met de KNRM het zeilschip naar de haven van Lauwersoog gesleept.

Foto: Kustwacht

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

Schip kapseist tijdens lossen van big bags op Kroonduikervaart bij Lemmer

error: Deze content is beveiligd!