Image default
Friesland

23-jarige Belg aangehouden na mishandeling in centrum Wolvega

Wolvega – De politie heeft zaterdagmiddag een 23-jarige man uit het Belgische Antwerpen aangehouden op verdenking van een mishandeling. De man zou deel uit hebben gemaakt van een groep voetbalsupporters die onderweg was naar Heerenveen.


Volgens een woordvoerder van de politie kreeg de politie zaterdagmiddag rond 14:45 uur een melding binnen van een mishandeling. Een man zou op het Van der Sandeplein in het centrum van Wolvega een klap in zijn gezicht hebben gekregen. Op basis van informatie, aanwijzingen en een signalement door het slachtoffer en getuigen, kwamen de agenten de verdachte op het spoor.

Op basis van de gegeven informatie kwamen de agenten er al snel achter dat de verdachte op het terras van een café zat. Daarop is bekeken of ze de verdachte daar gingen aanhouden, of ergens anders. Uiteindelijk is besloten niet op de locatie zelf in te grijpen, maar de verdachte goed in de gaten te houden.

Even voor 18:00 uur vertrok de verdachte, vergezeld door enkele andere supporters, in een busje richting Heerenveen. Het busje met de Fortuna Sittard supporters is vervolgens bij een tankstation langs de A32 staande gehouden. Hier heeft de politie de verdachte kunnen inrekenen.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De recherche gaat onderzoek doen naar wat er exact is gebeurd en wat het motief is voor de mishandeling. Het slachtoffer doet aangifte tegen de man. De politiepaarden en extra honden die de politie ter plaatse had in Wolvega, zijn uiteindelijk niet ingezet.

De grote politiemacht die om de hoek van het café stond, in combinatie met het ‘lawaai’ van de voetbalsupporters trok veel bekijks van passanten. De voetbalsupporters zouden onderweg zijn geweest naar de wedstrijd SC-Heerenveen tegen Fortuna Sittard.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!