Image default
Friesland

21 schippers op de bon op het Friese water

Fryslân – De politie op het Friese water heeft woensdag 21 schippers bekeurd.


Agenten schreven onder andere bekeuringen uit voor te snel varen, het varen zonder vaarbewijs en het ontbreken van registratienummers op snelle motorboten en het varen onder invloed. Tijdens het toezicht op de Burgumermar kregen negen schippers een bekeuring, voornamelijk voor te snel varen. Ook op andere Friese kanalen en meren gingen hiervoor schippers op de bon. In Fryslân zijn door de provincie vijf snelvaargebieden aangewezen. Daarbuiten is snelvaren niet toegestaan. Tijdens de controles op snelvaren gingen ook schippers op de bon omdat ze geen vaarbewijs hadden of omdat hun snelle motorboot niet was voorzien van een registratienummer.

Op de Snitser Mar werd een schipper gecontroleerd. Agenten hadden het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Reden om hem mee te nemen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 800 ug/l. Goed voor een vaarverbod en een proces-verbaal.

Kijk voor alle vaarregels op de speciale themapagina op onze website. Samen met onze partners, waaronder Provinciale Waterstaat en Rijkswaterstaat, controleren we iedere dag op en rondom het Friese water.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!