Image default
Friesland

21-jarige stapt meermaals achter stuur met ingevorderd rijbewijs

Leeuwarden – Agenten in Leeuwarden controleerden donderdag meermaals een voertuig, de bestuurder reed meerdere keren met een ingevorderd rijbewijs.


Omstreeks 11:45 werd aan de Johan Willem Frisostraat een voertuig gecontroleerd. Na de nodige controles bleek dat de 21-jarige bestuurder, inwoner van Hengelo, reed met een ingevorderd rijbewijs. De man werd aangehouden waarna een proces-verbaal werd opgemaakt.

Niet veel later, om 15:30, troffen agenten het voertuig weer aan. Nadat de agenten het voertuig langs de weg hadden gezet aan de Willem Lodewijkstraat bleek dat de 21-jarige bestuurder opnieuw achter het stuur zat. Ook was het vermoeden dat hij onder invloed zou zijn. De man weigerde zowel een bloed- en speekselproef. Hij werd opnieuw aangehouden waarna weer een proces verbaal volgde.

Dezelfde avond omstreeks 22:00 werd hetzelfde voertuig gecontroleerd aan de Froonackerdyk te Wiuwert. Ook hier zat de 21-jarige weer achter het stuur. Het voertuig werd in beslag genomen en de man is aangehouden. Er zullen meerdere processen-verbaal worden opgemaakt.

Dit kan u ook interesseren:

Postbezorger belandt met bromscooter in sloot in Joure

Hoogzwangere poes aangetroffen in rugzak in Van Harinxmakanaal

Brandweer rukt uit voor brand in slaapkamer in Moddergat

error: Deze content is beveiligd!