Image default
Friesland

18 jaar cel geëist tegen huurder wegens doodslag huisbaas in Leeuwarden

Leeuwarden – De officier van justitie heeft vrijdag bij de rechtbank in Leeuwarden 18 jaar gevangenisstraf  geëist tegen een 26-jarige man uit Leeuwarden op verdenking van gekwalificeerde doodslag op zijn 73-jarige huisbaas en de diefstal van ruim vijfduizend euro van het slachtoffer.


Het slachtoffer werd 16 juli 2019 aangetroffen onder een stapel kleding in een afgesloten slaapkamer van zijn woning aan de Prof. Gerbrandyweg. Bij sectie bleek dat het slachtoffer door fors geweld was omgebracht. Hij had onder meer talrijke schedelbreuken.

Stapel kleding

Van de verdachte is DNA-materiaal gevonden op een T-shirt van het slachtoffer, op een jas die deel uit maakte van de stapel kleding waaronder het slachtoffer lag en op een gordijn dat naast het lichaam lag van het slachtoffer.

Uit sporenonderzoek kan worden afgeleid dat het slachtoffer in de woonkamer van het leven is beroofd en daarna naar de slaapkamer is verplaatst en vervolgens onder een stapel kleding is weggestopt.

‘Sporen uitgewist’

De officier: “De verdachte had een motief en hij had gelegenheid en mogelijkheid om het slachtoffer van het  leven te beroven. Uit alle aanwijzingen voor zijn betrokkenheid, vastgelegd in wettige bewijsmiddelen, en het ontbreken van afdoende verklaringen van de verdachte voor al deze aanwijzingen, kan worden afgeleid dat het niet anders kan dat dat de verdachte het slachtoffer op 2 juli 2019 opzettelijk fors/ extreem geweld heeft uitgeoefend op de hoofd en het lichaam van het slachtoffer, die daardoor is overleden. En dat hij zich derhalve schuldig heeft gemaakt aan doodslag. Maar ook dat de verdachte vervolgens het lichaam van het slachtoffer heeft weggewerkt en sporen gewist om zo aan de opsporing te ontkomen.”

Uit financieel onderzoek blijkt dat verdachte voor en na de moord aankopen heeft gedaan die mogelijk verband houden met het schoonmaken van het plaats delict, de woonkamer. Op 1 juli, 2 juli, 3 juli en 5 juli kocht hij een grote hoeveelheid schoonmaakmiddelen, schoonmaakhandschoenen, tape, schoonmaakdoeken en vuilniszakken, waaronder 1 van 240 liter.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!