Image default
Friesland

17-jarige puber bespuugd agent en beledigd dienders na vechtpartij in Drachten

Drachten – In de nacht van zaterdagavond op zondagmorgen werd omstreeks 02:45 uur een 112 melding gedaan van een vechtpartij aan de Stationsweg in Drachten.


Meerdere melders vroegen met spoed assistentie van de politie nadat een plotseling onstaande opstoot uit de hand liep. Volgens getuigen raakten een tweetal groepen met elkaar in contact, waarbij vervolgens geslagen en geschopt werd. Daarbij zou gebruik zijn gemaakt van een brommerhelm, met deze helm werd een slachtoffer op zijn achterhoofd geslagen. Het slachtoffer kwam ten val waarna hij nog een aantal keren geraakt werd.

De meldkamer stuurde direct alle vijf politie-eenheden in Drachten aan om zich naar het incident te begeven. Ter plaatse bleek een groot deel van de onruststokers op de vlucht te slaan. Èèn van de vluchtende betrokkene kon door de tegenpartij worden aangewezen op de Lange West in Drachten. De politie poogde met de des betreffende betrokkene in gesprek te gaan, hier was de 17-jarige Drachtster echter niet van gediend. De puber bespuugde één van de agenten en beledigde de dienders bij de uitvoering van hun taak. De agenten hielden de Drachster hierop aan

Het slachtoffer van de vechtpartij werd door toegesnelde ambulancehulpverleners nagekeken en voor verdere behandeling naar het ziekenhuis Nij Smellinghe overgebracht. Géén van de betrokkene besloot om aangifte te doen.

De politie kan niet bevestigen wat voor rol de 17-jarige Drachtster had tijdens de vechtpartij. Na zijn aanhouding werd de verdachte, van het beledigingen van een ambtenaar in functie, overgebracht naar het arrestantencomplex in Leeuwarden. Over de eventuele strafeis is niets te vermelden.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!