Image default
Friesland

14-jarig meisje vermist na avondzwemmen in zee op Ameland

Ameland – Op het Kustwachtcentrum kwam omstreeks 22:30 uur een melding binnen van drie zwemmers in de problemen op het strand van Ameland (ten noorden van Buren).


Het meisje was zaterdagavond samen met haar vader en zusje gaan zwemmen ter hoogte van Nes. Het drietal raakte daarbij in de problemen, aldus de kustwacht. De vader en het zusje konden zichzelf redden en sloegen rond 22:30 uur alarm, omdat ze de 14-jarige niet meer zagen. Daarop werd een grootscheepse zoekoperatie opgestart.

Een groot deel van de nacht werd gezocht. Onder andere meerdere reddingboten een SAR-helikopter, de ambulancehelikopter, de politie, brandweer, ambulancedienst en eilandbewoners hielpen mee met de zoektocht.

Een 14-jarige meisje is tijdens de zoektocht niet gevonden, in de nacht werd de zoektocht gestaakt. Er is urenlang gezocht op de Noordzee en het strand. De hulpdiensten hebben de zoektocht in de loop van zondagochtend voortgezet, ook het Dregteam SOAD van Urk is inmiddels op de boot gestapt naar Ameland.

Dit kan u ook interesseren:

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

Jongetje vast op dak van school in Burgum

Brandblusinstallatie zet H&M Heerenveen onder water

error: Deze content is beveiligd!