Image default
DrentheFrieslandGroningen

129 bekeuringen op controle N31 en N33

NOORD NEDERLAND – De politie controleert extra op de N31 en N33. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie pakken onveilig rijgedrag gezamenlijk aan met extra voorlichting over de snelheidslimiet en extra politiecontroles.


De afgelopen twee weken is er veelvuldig gecontroleerd. Hierbij zijn op N31 56 processen-verbaal uitgeschreven. Dit waren er 44 voor een overschrijding van de maximum snelheid van 100 km/u.. Daarnaast zijn zes bestuurders bekeurd voor niet handsfree bellen en niet dragen van de gordel en nog zes bestuurders voor andere uiteenlopende feiten.

Op de N33 zijn 73 processen-verbaal opgeschreven. Hiervan waren 59 voor snelheid, waarbij van zes bestuurders het rijbewijs is ingevorderd. Ook zijn zes bestuurders bekeurd voor het niet handsfree belle en twee voor andere feiten. De politie blijft gedurende de campagne veelvuldig controleren op excessen op beide wegen.

De rijkswegen N31 en N33 in Friesland, Groningen en Drenthe zijn autowegen. De maximum snelheid is hier dus 100 kilometer per uur. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat en de politie blijkt dat vijftig tot tachtig procent van de weggebruikers hier te hard rijdt. Sommigen rijden zelfs harder dan 200 km per uur. Dat zorgt voor erg gevaarlijke verkeerssituaties. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie pakken dit onveilige rijgedrag gezamenlijk aan met extra voorlichting over de snelheidslimiet en extra politiecontroles. Lees meer op de website van Rijkswegen Noord.

Dit kan u ook interesseren:

Verdachten dodelijk geweldsincident Emmen ook verdacht van overval tankstation op dezelfde avond

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

error: Deze content is beveiligd!