Image default
Friesland

100.000 euro in beslag genomen tijdens afpakactie

AKKRUM Voor het innen van een ontnemingsmaatregel heeft het CJIB op vrijdag 17 juni in samenwerking met het ontnemingsteam Assen een gerechtsdeurwaarder beslag laten leggen op goederen met een totale waarde van ongeveer 100.000 euro. Als de ontnemingsmaatregel niet wordt betaald, zullen de goederen worden geveild.


Het CJIB int voor het Openbaar Ministerie ontnemingsmaatregelen. Om een maatregel te kunnen innen, kan onder bepaalde voorwaarden een betalingsregeling worden afgesproken. Als een veroordeelde zich daar niet aan houdt, schakelt het CJIB een deurwaarder in om beslag te laten leggen. Het ontnemingsteam Assen van de dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van politie heeft roerende en onroerende goederen veiliggesteld voor de inbeslagname. Een veroordeelde kan met betaling van de ontnemingsmaatregel voorkomen dat de in beslag genomen goederen worden geveild.

Het strafrechtelijk ontnemen van financiële opbrengsten uit criminele activiteiten is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen worden criminelen geraakt in de portemonnee. Door deze aanpak hebben veroordeelden geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont. Bovendien is het belangrijk om te voorkomen dat criminele winsten worden geherinvesteerd.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer voorkomt erger bij brand in rietendak bij Warten

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

Brandweer weet erger te voorkomen bij grote brand in Hoornsterzwaag

error: Deze content is beveiligd!