Image default
Drenthe

Zoekactie naar Willeke Dost uit Koekange: graafmachine en drone ingezet

Koekange – De politie heeft niets gevonden op de eerste plek waar maandagochtend is gezocht naar mogelijke resten van Willeke Dost. Zij verdween op 15-jarige leeftijd in 1992 spoorloos.


Een archeoloog van het NFI bevestigt dat op de eerste plek geen sporen zijn aangetroffen in de bodem. De graafmachine zet de zoekactie nu voort op een tweede plek bij de boerderij. De speurders zetten tevens een drone in. Een antropoloog en een archeoloog staan klaar. Mocht het graafwerk belangwekkende sporen opleveren dan kunnen zij ter plaatse nader onderzoek doen.

De graafactie volgt op een actie van Ab Bruintjes uit Koekange en Jan Huzen uit Emmen. Zij begonnen met Vermiste Kinderen een petitie, die op sociale media veel aandacht genereerde. Bij eerdere graafwerkzaamheden door de politie werd vooral naast en in de boerderij aan de Koekanger Dwarsdijk gegraven. Huzen en Bruintjes denken dat het lichaam van het meisje wel eens achter de boerderij van haar pleegouders aan de Koekanger Dwarsdijk zou kunnen liggen. De mannen zeggen hier ook bewijs voor te hebben.

Dit kan u ook interesseren:

Twee Provincienweg N381 gestremd na kop-staartbotsing

©Noordernieuws

Fietser (78) overleden na aanrijding met auto in Hoogeveen; bestuurder aangehouden

Nieuwsuitkollum

Fietser zwaargewond na aanrijding met auto in Hoogeveen

Ricardo
error: Deze content is beveiligd!