Image default
Corona Drenthe

Zes Drentse podia mogen meer publiek ontvangen

Drenthe – Zes podia in Drenthe mogen meer dan dertig bezoekers toelaten tijdens voorstellingen. Het gaat om de Winsinghhof in Roden, de Hofpoort in Coevorden, Ogterop in Meppel, de Tamboer in Hoogeveen, het Atlas Theater in Emmen en DNK in Assen, zo zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD).


De zes podia kregen een ontheffing van de veiligheidsregio op basis van hun belang op de culturele infrastructuur van Drenthe. Volgens de woordvoerder ziet de veiligheidsregio wel dat andere culturele instellingen hun best doen tijdens de coronacrisis om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, maar je moet op een gegeven moment een keuze maken.

Dat betekent niet dat bezoekers als vanouds weer naast elkaar mogen zitten. Ze moeten zich wel aan de coronamaatregelen houden, zoals het bewaren van de anderhalve meter afstand. Volgens de woordvoerder zal het vooralsnog bij deze zes theaters blijven. Bij bioscopen blijft de grens liggen op dertig bezoekers.

Niet alleen podia kunnen een ontheffing krijgen van de veiligheidsregio. Zogenoemde doorstroomlocaties, zoals musea en dierentuinen, kunnen eventueel ook meer bezoekers ontvangen. “Het gaat om maatwerk”, zegt de woordvoerder. “Met deze instellingen wordt gesproken en zullen afspraken worden gemaakt.”

Fotograaf: Pixabay

Dit kan u ook interesseren:

Man gezocht die duizenden euro’s pint met gestolen bankpas

Gewonde na botsing met lesauto in Assen

Vogelgriep vastgesteld in Nieuw-Weerdinge (provincie Drenthe)

error: Deze content is beveiligd!