Image default
Drenthe

Zeer grote brand GRIP-1 bij bedrijfspand Paper Recycling in Staphorst

Staphorst – De brandweer werd woensdagavond even voor middernacht gealarmeerd voor een automatisch brandalarm aan de Industrieweg in Staphorst.


In het pand aan de Industrieweg zit het bedrijf Huhtamaki Paper Recycling gevestigd. De eerste melding kwam bij de brandweer om 23:54 uur binnen. Binnen enkele minuten werd duidelijk dat het ging om een daadwerkelijke brand waarna vervolgens werd opgeschaald naar middel-brand en grote-brand. Bij aankomst van de hulpdiensten werden meerdere explosies waargenomen. Doordat de brand zich snel had ontwikkeld, werd er opgeschaald naar zeer grote brand GRIP-1.

Brandweereenheden uit 16 verschillende brandweerkorpsen werden ingezet; Staphorst, Nieuwleusen, Meppel, Balkbrug, Hasselt, Zwartsluis, Dalfsen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle Zuid, Zwolle Noord, Oldebroek, Dedemsvaart, Ommen, Heino en De Wijk-Koekange.

Omwonende die last hadden van de rookontwikkeling, werden via een NL-Alert verzocht ramen en deuren te sluiten. Vanwege de grote rookontwikkeling werden de omliggende woningen door de hulpdiensten ontruimd.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

error: Deze content is beveiligd!