Image default
Drenthe

Woonboten en woonhuis ontruimd na grote brand bij recyclingbedrijf Talen in Meppel

Meppel – Zo’n tien personen hebben in de nacht van woensdag op donderdag hun woonboot en woning moeten verlaten, nadat er iets voor één uur die nacht een brand werd ontdekt op het terrein van recyclingbedrijf Talen aan de Hesselterlandweg in Meppel.


Woordvoerder Jacco Rodermond van veiligheidsregio Drenthe kon vertellen dat de brand is ontstaan in een berg met hout. Vanwege de grote droogte in de partij afval is er door de brandweer vlot opgeschaald naar het sein ‘grote brand’ en zijn er diverse waterwagens uit Overijssel en Drenthe ter plaatse gekomen.

Naast de partij hout, is er ook brand ontstaan in een grote bult met autobanden. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat deze brand zich uit zou breiden. Volgens de woordvoerder duurt het nog even voordat de brand onder controle is. Het nablussen zal vervolgens nog wel even duren. Voor de bluswerkzaamheden is er onder andere een kraan ter plaatse gekomen om de bult met afval uit elkaar te trekken.

Over de oorzaak is nog niets bekend, hier zal nader onderzoek naar worden gedaan. Voor zover nu bekend is er niemand bij de brand gewond geraakt. Door de politie zijn diverse wegen afgesloten vanwege de rookontwikkeling.

Omwonenden maken zich al langdurige zorgen over het bedrijf, welke regelmatig de regels zou overtreden. De gemeente heeft het bedrijf al vaker een dwangsom van tienduizenden euro’s opgelegd vanwege, onder meer, brandgevaar.

Dit kan u ook interesseren:

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Zeer grote brand in Gasselternijveenschemond

error: Deze content is beveiligd!