Image default
Drenthe

Woninginbreker aangehouden met hulp van de bewoner

ASSEN – De politie heeft in de vroege donderdagochtend een 33-jarige inwoner uit Assen aangehouden voor de inbraak in een woning aan de Beilerstraat.


De bewoner van het pand werd rond 04:30 uur wakker van vreemde geluiden en ging op onderzoek uit. Hij trof een man met bivakmuts die bezig was zijn woning binnen te komen. De bewoner probeerde hierop de man aan te houden maar de verdachte wist op een fiets te ontkomen. Gealarmeerde politieagenten zochten samen met de bewoner in de omgeving naar de inbreker. Tijdens de zoektocht werd de fiets van de verdachte aangetroffen. Kort hierop werd de verdachte aangehouden in de nabijheid van de aangetroffen fiets. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

Waarom is het belangrijk om 112 te bellen bij (inbraak)verdachte situaties?

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn.

Foto archief

Stock_aanhouding 1

Fotograaf: null

Dit kan u ook interesseren:

Motorrijder gewond na ongeval in Emmen

Motorrijder raakt ernstig gewond bij botsing in Hoogeveen

35-jarige vrachtwagenchauffeur overleden door zwaar ongeval bij Schoonebeek

error: Deze content is beveiligd!