Image default
Drenthe

Woningen tijdelijk ontruimd na vreemde lucht in Assen

Assen – De brandweer werd woensdagavond omstreeks 19:45 uur weggeroepen bij een brandoefening aan de Thorbeckelaan in Assen, een echte melding zorgde ervoor dat de brandweerlieden snel moesten schakelen.


De ambulancedienst had assistentie van de brandweer ingeschakeld nadat er mogelijk sprake was van een CO-lekkage. Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout of benzine. Het is vooral zo gevaarlijk omdat het niet te ruiken, proeven of zien is. Daarom wordt het ook wel de stille sluipmoordenaar genoemd.

De ambulancehulpverleners hebben één bewoner gecontroleerd in de ambulance, vervoer naar het ziekenhuis bleek vervolgens noodzakelijk. De brandweerlieden hebben de woning van de bewoner en de drie aangrenzende woningen gecontroleerd op de aanwezige CO-waarden. De bewoners werden tijdelijk hun woning uitgehaald maar konden na het sein veilig snel weer naar binnen.

De brandweer heeft de woning van de melder geïnspecteerd en vervolgens geventileerd. Over de oorzaak van de vreemde lucht is niets bekend gemaakt.

Dit kan u ook interesseren:

Man met geweld in schuur overvallen in Emmen

Nieuwsuitkollum

Tuinhuis brandt uit naast schoolgebouw in Hoogeveen

Dennis Oevering

19-jarige bestuurder komt om het leven na verkeersongeval in Donderen

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!