Image default
Drenthe

Wachttijden ambulances Drenthe lopen omhoog wegens staking: werkdruk omlaag, salaris omhoog

Regio – Drentse ambulancemedewerkers komen al vanaf afgelopen maandag in actie. Ze willen dat er iets gebeurt aan de werkdruk en de salarissen moeten omhoog.


Vanaf 08.00 uur werkt het ambulancepersoneel strikt volgens de afspraken in de cao. Dat betekent: geen overwerk, geen neventaken, geen onnodige risico’s nemen en alle voorgeschreven pauzes opnemen. De stiptheidsacties duren twee weken. De acties gelden alleen voor vervoer wat niet spoedeisend is. De zogeheten A1 Ritten waarbij de urgentie hoog ligt, gaan uiteraard wel door.

Ook in zes andere regio’s, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Brabant-Zuidoost en Noord-Holland Noord, voert ambulancepersoneel actie.

‘Betere voorwaarden hard nodig’
FNV-bestuurder Fred Seifert noemt het ‘spijtig’ dat Ambulancezorg Nederland het zover laat komen. Maar betere arbeidsvoorwaarden en fatsoenlijke werkomstandigheden zijn volgens de FNV hard nodig.

“Het houdt de sector aantrekkelijk voor nieuwe collega’s, maar voorkomt ook het vertrek van ambulancemedewerkers. Het is voor veel regio’s nu al lastig om de roosters rond te krijgen en daarmee aan de paraatheid te voldoen. Daarom moeten de werkgevers nu echt over de brug gaan komen. Niets doen is onverantwoord.” Onder de cao vallen ongeveer 6.000 mensen.

Werkonderbrekingen
De vakbond start de acties omdat de werkgevers volgens Seifert weigeren in te gaan op zijn eisen. Een ultimatum verliep op 29 augustus. Komt Ambulancezorg Nederland niet tegemoet aan de eisen van de FNV, dan gaat de bond over tot werkonderbrekingen.

Dit kan u ook interesseren:

Fietsster botst op busje in Hoogeveen

Auto uitgebrand op A32 bij Havelte; snelweg tijdelijk afgesloten

Auto in brand gestoken in Assen

error: Deze content is beveiligd!