Image default
Drenthe

Vier gewonden na zwaar frontaal verkeersongeval op N381

Zweeloo – Zaterdagmiddag ontstond er een ernstig verkeersongeval op de N381 – Twee Provinciënweg nabij Zweeloo. 


Even na 17:20 uur werd er melding gemaakt van een zware aanrijding waarbij een tweetal personenauto’s frontaal met elkander in botsing kwamen, daarbij is ook een vrachtwagen geraakt zijn. Zowel politie-eenheden als een ambulance werden ingezet. Naarmate er meer informatie binnenkwam bij de hulpdiensten werden ook de brandweerkorpsen van Zweeloo, Emmen en Sleen ingezet en werd er opgeschaald naar middel-hulpverlening.

Gewonden

Het ongeval ontstond doordat een 78-jarige bestuurster een tegemoetkomende vrachtauto raakte en daarna tegen een andere personenauto botste die achter de vrachtauto reed. In deze auto zat een gezin met drie kinderen. De ouders en een van de kinderen raakten gewond. De andere twee kinderen werden wel per ambulances naar het ziekenhuis maar liepen na onderzoek in het ziekenhuis uiteindelijk geen letsel op.

Zeven ingeschakelde ambulances kregen ter plaatse medische assistentie van twee ingevlogen trauma-teams vanuit Eelde en Amsterdam. Volgens de politie gaat het na behandeling in het ziekenhuis om vier slachtoffers, in totaal zijn zes ambulances met gewonden vanaf het incident vertrokken.

De 78-jarige vrouw die tegen de beide tegemoetkomende voertuigen botste is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, de vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De vertrokken ambulance kreeg bijstand van een trauma-arts.

Afsluiting N381

Ten tijde van het incident werd de N381 tussen Noord-Sleen en Zweeloo in beide rijrichtingen enkele uren volledig afgesloten. De politie leidde het overige verkeer om het ongeval heen. De toedracht van het incident werd door de verkeers ongevallen analyse onderzocht.

Dit kan u ook interesseren:

Automobilist botst tegen boom in Hoogeveen

Jerrycans met vermoedelijk drugsafval aangetroffen in Roden en Norg

Wielrenner gewond bij botsing met brommerrijder in De Wijk

error: Deze content is beveiligd!