Image default
Drenthe

Verkeershufters op de bon in Drenthe

DRENTHE – Vrijdagavond is een controle gehouden in de provincie Drenthe met de onopvallende videoauto’s van politie Noord-Nederland.


Het toezicht heeft zich gericht op de grovere verkeersovertreders. Hierbij is ook aandacht geschonken aan het verkeer dat moest omrijden tussen Gieten en Veendam nu dit weekend de N33 voor werkzaamheden is afgesloten. Bij dit toezicht werd het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze die tussen Anderen en Rolde divers gevaarlijk rijgedrag vertoonde in combinatie met hoge snelheden.

Daarnaast werden nog vier verbalen voor te hoge snelheid uitgeschreven en voor het onnodig links rijden. Op de N391 thv Roswinkel werd een aanhanger gecontroleerd waarvan de hulpkoppeling niet goed was gemonteerd, de banden van de aanhanger en achterbanden van de auto versleten waren, een verkeerde kentekenplaat werd gevoerd en de uitlaat van de auto lek bleek.

In Hoogeveen werden twee auto’s gevolgd die met hoge snelheid naar Hollandscheveld reden. Op de weg Hollandscheveldse Opgaande, binnen de bebouwde kom van Hollandscheveld, werden snelheden gehaald van tegen de 140 km/u waar 50 de max is. Uiteindelijk werden ze bekeurd voor 73 km/u overschrijding. De 21 en 24-jarige bestuurders uit Hoogeveen konden hun rijbewijzen inleveren en worden ook aangemeld bij het CBR voor een cursus Educatieve Maatregel Gedrag.

Op de Hondsrugweg in Emmen werd een autobestuurder bekeurd voor 40 km/u hard binnen de bebouwde kom en een bromfietser voor het negeren van het rode verkeerslicht. Op de Hessenweg tussen Rogat en De Wijk werd een autobestuurder bekeurd voor 38 km/u te hard rijden.

Fotograaf: Archiefoto Noordernieuws

Dit kan u ook interesseren:

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!