Image default
Drenthe

Verdachte botst op politieauto na gevaarlijke achtervolging

Assen – Begin van de nachtdienst kreeg de politie een melding over een auto, waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed was. Dankzij de melder, een politieagent in privétijd, kwamen de agenten de auto tegen op de Europaweg-zuid.


Een stopteken werd gegeven, maar de verdachte ging ervan door. Het bleek namelijk ook dat de kentekenplaten niet op de auto thuis hoorden en gestolen waren. Na een gevaarlijke achtervolging door o.a. de wijk Baggelhuizen, reed de verdachte zich klem nabij het TT-circuit.

Bij een uiterste poging om weg te komen, botste de verdachte op een politieauto. De 31-jarige verdachte kon worden aangehouden voor onder andere gevaarlijk rijgedrag, verdenking rijden onder invloed en heling.

Na verder onderzoek bleek de auto gestolen. Ook had de verdachte nog een openstaande gevangenisstraf van 120 dagen.

De verdachte en een agent zijn onderzocht door ambulance personeel. Na controle kon de verdachte ingesloten worden en de agent weer aan het werk.

Bent u getuige geweest van de achtervolging? Of heeft u bijvoorbeeld dashcam beelden van de achtervolging? Dan zou de politie graag met u in contact komen. Bel dan 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren:

Gewonde na botsing met lesauto in Assen

Vogelgriep vastgesteld in Nieuw-Weerdinge (provincie Drenthe)

Omgekomen bestuurder ongeval Gasselternijveen is 22-jarige man uit Stadskanaal

error: Deze content is beveiligd!