Image default
Drenthe

Verdachte aangehouden voor brandstichting Schoonebeek

Schoonebeek – In de nacht van 19 op 20 mei is er een verdachte aangehouden voor de brandstichting bij een zwembad en een woning in Schoonebeek. De man werd op heterdaad aangehouden na een onopvallende surveillance van agenten.


De afgelopen week zijn er meerdere branden geweest in Schoonebeek. Eerder deed de politie al een getuigenoproep voor de brand aan de Burgemeester Osselaan die zaterdag- op zondagnacht plaatsvond. Daarna heeft er aan diezelfde straat nog een brand gewoed. Bij het zwembad werd deze week een vernieling gepleegd en bij de sporthal aan De Kampen werd brand gesticht.

Heterdaad
Gezien deze incidenten heeft de politie zowel opvallend- als onopvallend extra gesurveilleerd in Schoonebeek deze week. Afgelopen nacht werd er opnieuw brand gesticht bij het zwembad en brand gesticht bij een woning aan de Sieversmaat. Ook vannacht was de politie onopvallend aanwezig. Daardoor heeft de politie een verdachte kunnen aanhouden voor de incidenten van afgelopen nacht. Het gaat om een 37-jarige man uit Schoonebeek.

Onderzoek
De verdachte zit vast en zal worden verhoord. Er wordt onderzocht of de verdachte ook betrokken is geweest bij de eerdere branden en vernielingen in Schoonebeek. Omdat ook deze nog altijd in onderzoek zijn is informatie nog steeds welkom.

Informatie
Heeft u informatie die mogelijk verband houdt met de branden of vernielingen op hieronder genoemde data en locaties? Neem dan contact met de politie op. Heeft u beelden, deel die dan met de politie. Ook als u andere opvallende zaken heeft opgemerkt dan hoort de politie dat graag, bijvoorbeeld iemand die op vreemde tijdstippen thuiskomt of naar brand ruikt. Bel met ons via 0900-8844.

 Datum + tijdstipIncident
Zondag 15 mei, rond 00.30 uurBrandstichting De Boô
Tussen dinsdag 17 mei 16:00 uur en woensdag   18 mei 06:00 uurBrandstichting De Boô
Tussen woensdag 18 mei 22:00 uur en   donderdag 19 mei 2022 7:00 uurVernieling zwembad aan de Slagen
Donderdag 19 mei, rond 6.15 uurBrandstichting sporthal aan De Kampen
Vrijdag 20 mei, rond 2.30 uurBrandstichting zwembad aan De Slagen
Vrijdag 20 mei, rond 2.30 uurBrandstichting woning aan de Sieversmaat

Dit kan u ook interesseren:

Motorrijder gewond na ongeval in Emmen

Motorrijder raakt ernstig gewond bij botsing in Hoogeveen

35-jarige vrachtwagenchauffeur overleden door zwaar ongeval bij Schoonebeek

error: Deze content is beveiligd!