Image default
Drenthe

Update; Explosie doet grillroom instorten in Coevorden

Coevorden – In Coevorden is aan de Sallandsestraat omstreeks 15:00 uur een grote explosie ontstaan. De oorzaak is nog onbekend, volgens Burgemeester Bouwmeester ging het om een gasexplosie.


De hulpdiensten werden ingeschakeld nadat er explosie plaatsvond in een grillroom. Het pand is door de explosie ingestort. Het is onbekend of er slachtoffers zijn gevallen, naast ambulances worden er twee traumateams ingezet. Er zouden zich mogelijk mensen onder het puin kunnen bevinden. De straat is inmiddels afgezet met linten.

Naast diverse brandweereenheden werd ook een specialistisch team vanuit Drachten en Zwolle naar de incidentenlocatie gestuurd. Deze brandweerlieden zijn extra opgeleid om bij incidenten met meer specialistische opdrachtenn over technische hulpverlening te kunnen worden gealarmeerd. Ook sommige geparkeerde auto’s raakte bedolven onder het puin. Er staan flink wat mensen toe te kijken.

Update 16.30 uur
In Coevorden is nog 1 slachtoffer aanwezig in het pand dat als gevolg van een explosie is ingestort. Er is een specialistisch team onderweg om dit slachtoffer te bevrijden. Een ander slachtoffer is al uit het pand gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

Een specialistisch team van de brandweer is aangekomen in Coevorden. Het team gaat proberen om het tweede slachtoffer onder het puin van het ingestorte pand weg te halen. Het specialistische team is met veel materieel aanwezig. Onder meer kan er speciale zoekapparatuur ingezet worden. Ook heeft het team de beschikbaarheid over gereedschap en materieel om het ingestorte pand te stabiliseren en zo een veilige redweg te maken voor het slachtoffer.

Dit kan u ook interesseren:

35-jarige vrachtwagenchauffeur overleden door zwaar ongeval bij Schoonebeek

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Vrachtwagen botst frontaal op boom bij Nieuw-Schoonebeek

error: Deze content is beveiligd!