Image default
Drenthe

Update; acht agenten moesten naar ziekenhuis na aantreffen chemisch spul De Wijk

De Wijk – In een bosgebied aan de Heerenweg in De Wijk zijn zaterdagmiddag enkele tientallen vaten met gevaarlijke stoffen aangetroffen bij een bestelbusje. In de eerste melding werd gesproken over een busje dat in brand zou staan maar dat bleek niet te kloppen. Uit een aantal vaten kwam witte damp, dat eerst werd aangezien voor brandrook.


De gedumpte vaten met vermoedelijk drugsafval en het busje zijn zaterdagavond weggehaald voor nader onderzoek. Ook is de grond om de vaten en het busje afgegraven. Het gebied is inmiddels weer vrijgegeven voor het publiek. Milieuspecialisten, forensisch en tactisch rechercheurs doen onderzoek naar de herkomst van het afval en het busje.

Ook wordt onderzoek verricht naar de twee mannen die sinds gistermiddag in de buurt van het busje zijn gezien en sindsdien voortvluchtig zijn. Naar aanleiding van de Burgernetmelding over de twee mannen zijn circa tien tips van mogelijke getuigen binnen gekomen. De politie is blij met deze hulp van het publiek. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Uiteindelijk zijn acht agenten met ademhalingsklachten en prikkende ogen onderzocht in het ziekenhuis. Vier van hen moesten een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie.

Dit kan u ook interesseren:

Agent raakt gewond bij ongeregeldheden in centrum Roden

Meerdere aanhoudingen na vechtpartij in Hoogeveen

Aanrijding op fietspad tussen scooter en fietser in Noordscheschut

error: Deze content is beveiligd!