Image default
Drenthe

Update; 20 vaten met chemisch spul aangetroffen in bos De Wijk; 3 agenten gewond

De Wijk – Zaterdagmiddag werd er door de hulpdiensten groot alarm geslagen toen er een melding binnen kwam van een brandend busje in het bos aan de Schiphorsterweg.


Volgens de politie stond er in het bos een brandend busje. Later bleek dit niet het geval te zijn, en werd duidelijk dat er rook uit de aangetroffen vaten kwamen. Omdat mensen in de omgeving van De Wijk last hadden van prikkende ogen, werd er opgeschaald naar een Grip 1 situatie. Er zijn in totaal vier agenten met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis.

Twintig vaten aangetroffen

Uit verschillende aangetroffen vaten kwam rook, vertelt de politie. Of het om drugsafval gaat, kan de politie niet zeggen. Iets verder in het bos werd inderdaad ook een busje aangetroffen.

Een getuige liet aan Rtvdrenthe weten dat een wandelaar werd aangesproken door twee mannen. Ze vroegen of hij iemand kende die een trekker had om de vastgelopen bus weer uit de modder te trekken. De aangesproken man vertrouwde het niet en belde 112. Toen de twee mannen dit in de gaten kregen, sloegen ze op de vlucht.

De politie is bezig met een groot onderzoek. Ook werd er direct na de melding een burgernet bericht gegeven; De Wijk; verdachte situatie. Graag uitkijken naar twee getinte mannen, behoorlijk bezweet en in elk geval zit één persoon onder de modder. Bij aantreffen, bel 112!

Dit kan u ook interesseren:

Meisje (16) gewond bij steekincident in Tynaarlo

Kop-staart ongeval tussen twee auto’s in Assen

Schuur met klassieke auto’s verwoest na uitslaande brand in Erica

error: Deze content is beveiligd!