Image default
Drenthe

Twee zwaargewonden bij fors ongeval op de Rijksweg in Havelte

Havelte – Op de Rijksweg (N371) bij Havelte zijn woensdagmiddag drie voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.


Net na 17.15 uur werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een frontale botsing. Omdat er mensen bekneld zouden zitten en het letsel nog onbekend was, werd ook de brandweer en de traumahelikopter gealarmeerd. De brandweer heeft één persoon bevrijdt uit het voertuig. Hoeveel inzittenden er totaal in beide voertuigen zaten, is nog niet bekend.

Gewonden
Het ambulancepersoneel kreeg tijdens de behandeling van de slachtoffers hulp van het traumateam. Na stabilisatie ter plaatse, zijn twee personen met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Het witte busje reed over de Rijksweg en zou hierbij de vrachtwagen inhalen. Toen het busje bezig was met zijn inhaalmanoeuvre, kwam hij in aanraking met de vrachtwagen en knalde hij vervolgens op het zwarte voertuig. In het zwarte voertuig zaten vier personen, waarvan één persoon zwaargewond is geraakt en drie personen lichtgewond. Alle drie de voertuigen raakten door het ongeval zwaar beschadigd. De politie (VOA) zal ter plaatse komen om de exacte toedracht te achterhalen. De weg is momenteel afgesloten voor het overige verkeer. Het is nog niet duidelijk wanneer de weg weer zal worden vrijgegeven.

Dit kan u ook interesseren:

Bestelbus botst tegen boom in ‘t Haantje

Nieuwsuitkollum

Bestelbus belandt in sloot na botsing met auto in Nijeveen

Dennis Postma

Container uitgebrand na schoonmaken houtkachel

Dennis Postma
error: Deze content is beveiligd!