Image default
DrentheGroningen

Twee verdachten uit Groningen en Meppel aangehouden in fraudezaak

Noord-Nederland – In verband met een onderzoek naar fraude met subsidies zijn maandag 9 maart twee aanhoudingen verricht door de politie. Het gaat om een 52-jarige man uit Groningen en een 67-jarige man uit het Drentse Meppel. Zij worden verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.
In maart 2019 werd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland aangifte gedaan. Medewerkers van deze subsidieverstrekker hadden het sterke vermoeden dat subsidies die door de organisaties waren toegekend, niet voor de juiste doeleinden werden gebruikt. Hierop is door de politie een onderzoek gestart.Bij dit onderzoek kwamen de twee mannelijke verdachten naar boven. Daarnaast zijn negen andere verdachten gehoord in deze zaak. Deze zijn niet aangehouden. Bij huiszoekingen bij de verdachten in Groningen en Meppel werd onder meer beslag gelegd op diverse bankrekeningen en de administratie van de verdachten.
In nauwe samenwerking met het SNN werd door het rechercheteam onderzoek gedaan naar de zaak. Uit de in beslag genomen administratie blijkt dat de verdachten werkten met valselijk opgemaakte facturen. De twee hoofdverdachten vroegen meerdere keren subsidies aan bij SNN. Dat deden ze voor bedrijven van anderen, waarbij SNN voor ruim €140.000 is benadeeld.

Dit kan u ook interesseren:

Opnieuw rijdt bakwagen zich vast onder viaduct Pop Dijkemaweg in Groningen

Hulpdiensten zoeken naar persoon te water in Assen

Voetganger geschept door automobilist in Koekange

error: Deze content is beveiligd!