Image default
Drenthe

Twee mannen op heterdaad aangehouden voor inbraak

DWINGELOO – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Haren en 30-jarige man uit een klein dorp in de gemeente Dongeradeel aangehouden op verdenking van inbraak en diefstal.


Eerder die nacht kwam er bij de politie twee meldingen binnen van mannen die zich verdacht gedroegen in Dwingeloo. Agenten troffen in het dorp een auto aan die opviel. Kort daarna kwamen er twee mannen aan fietsen die in de verdachte auto stapten en wegreden. De agenten hebben de achtervolging ingezet. Hierbij heeft een politieauto de auto van de mannen licht aangetikt waarop het tweetal met de auto in een sloot belandde. De bestuurder kon op dat moment direct worden aangehouden. De bijrijder ging er vandoor het maïsveld in. Deze is met behulp van een politiehond aangehouden. De hond heeft de man gebeten in zijn arm. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

In de auto troffen de agenten inbrekersgereedschap aan en een tas die uit een woning kwam aan de Brugakkers. De fietsen waarop het tweetal fietsten bleken afkomstig te zijn vanaf een oprit aan het Kerkpad. Deze en de tas zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaren. Er wordt proces-verbaal tegen het tweetal opgemaakt.

 

Dit kan u ook interesseren:

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Zeer grote brand in Gasselternijveenschemond

error: Deze content is beveiligd!