Image default
Drenthe

Twee aanhoudingen voor heling fietsen

Beilen – De politie heeft deze week twee mannen aangehouden op verdenking van het verkopen van gestolen fietsen met een vals framenummer. Het gaat om een 46-jarige man uit Beilen en een 31-jarige man uit Almelo.


Sinds de zomer van vorig jaar kwam er bij de politie af en toe een melding binnen van inwoners van Beilen en omgeving. Deze mensen hadden, meestal bij onderhoud bij een erkend fietsenmaker, ontdekt dat er was geknoeid met het framenummer van hun tweedehands fiets. De tweedehands fietsen waren gekocht bij de verdachte uit Beilen. In het najaar van 2016 waren die meldingen aanleiding om een nader onderzoek in te stellen. Deze week leidde dat tot de aanhouding van beide verdachten.

13 fietsen in beslag genomen
De verdachten hebben vermoedelijk fietsen verkocht, waarbij geknoeid was met het slot en/of het framenummer. Van een aantal fietsen is vastgesteld dat het om gestolen fietsen gaat. De aangehouden mannen worden dan ook verdacht van heling, valsheid in zegels en merken en bedrog.

Bij de verdachte uit Beilen zijn acht fietsen met kenmerken van een gestolen fiets in beslag genomen. Bij vier van die fietsen is een aangifte van diefstal gevonden. De fietsen waren gestolen in de omgeving van Almelo. Van twee fietsen kon niet meer het werkelijke framenummer worden achterhaald. De twee laatste fietsen hadden wel de kenmerken van een gestolen fiets, maar daarvan is geen aangifte gedaan.

Bij de verdachte uit Almelo zijn vijf fietsen met kenmerken van een gestolen fiets in beslag genomen. In dit geval is bij drie fietsen een aangifte gevonden. Ook deze fietsen waren gestolen in de omgeving van Almelo. Ook in dit geval bleven twee fietsen over waarvan geen aangifte is gedaan.

Dit kan u ook interesseren:

Gewonde na botsing met lesauto in Assen

Vogelgriep vastgesteld in Nieuw-Weerdinge (provincie Drenthe)

Omgekomen bestuurder ongeval Gasselternijveen is 22-jarige man uit Stadskanaal

error: Deze content is beveiligd!