Image default
Drenthe

Tesla rijdt verder op autopiloot nadat beschonken bestuurder in slaap valt

Meppel – De politie heeft afgelopen nacht een bestuurder van een zelfrijdende Tesla aangehouden. De Tesla reed op de A27 bij Eemnes in colonne achter een vrachtwagen, toen de politie zag dat de chauffeur onwel was of sliep.


Het was een apart tafereel dat de agenten van de Landelijke eenheid dienst infrastructuur vanmorgen om 02.00 uur aantroffen. Op een verlaten A27 reed een vrachtwagen met daarachter een Tesla. Toen de politie langszij reed, zagen de agenten dat er iets loos was. De man was onwel of in slaap gevallen. De Tesla-rijder had zijn handen wel aan het stuur, anders zou de Tesla hem via waarschuwingssignalen alarmeren en uiteindelijk zichzelf stilzetten. Nu bleef de auto gewoon doorrijden.

Een volgteken had geen effect. Volgens de politie begon de Tesla ons zelfs in te halen toen wij de snelheid omlaag brachten en de snelweg wilden verlaten. Die besloten uiteindelijk de sirene aan te zetten om de man te wekken. Dat lukte al snel, waarna de Tesla aan de kant werd gezet. Eenmaal stilgezet bleek er een 50-jarige man uit Meppel in de Tesla Model X te zitten. Omdat de agenten alcohol roken, moest de bestuurder blazen. Hij blies 340 ug/l, wat gelijk staat aan een promillage van 0,77. Dat is anderhalf keer meer dan de norm van 0,5.

De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. De Tesla-rijder heeft in ieder geval artikel 5 van de Wegenverkeerswet overtreden. Dat verbiedt bestuurders ‘zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt’. Ook is hij in overtreding voor artikel 8 (rijden onder invloed).

Fotograaf: Pixabay

Dit kan u ook interesseren:

Mountainbiker ernstig gewond na val in het bos

Nieuwsuitkollum

Geen bezoek meer in woonzorgcentrum de Horst in Emmen door coronavirus

Nico Klaster

Kwalitaria snackbar in winkelcentrum Emmen dicht door coronabesmetting

Ruben Oosterman
error: Deze content is beveiligd!