Image default
Drenthe

Slachtoffer frontaal verkeersongeval op N381 bij Zweeloo overleden

Zweeloo – Zaterdagmiddag 25 juli ontstond er een ernstig verkeersongeval op de N381 – Twee Provinciënweg nabij Zweeloo. 


Even na 17:20 uur werd er melding gemaakt van een zware aanrijding waarbij een tweetal personenauto’s frontaal met elkander in botsing kwamen, daarbij is ook een vrachtwagen geraakt zijn. Zowel politie-eenheden als een ambulance werden ingezet. Naarmate er meer informatie binnenkwam bij de hulpdiensten werden ook de brandweerkorpsen van Zweeloo, Emmen en Sleen ingezet en werd er opgeschaald naar middel-hulpverlening.

Gewonden

Het ongeval ontstond doordat een 78-jarige bestuurster een tegemoetkomende vrachtauto raakte en daarna tegen een andere personenauto botste die achter de vrachtauto reed. In deze auto zat een gezin met drie kinderen. De ouders en een van de kinderen raakten gewond. De andere twee kinderen werden wel per ambulances naar het ziekenhuis maar liepen na onderzoek in het ziekenhuis uiteindelijk geen letsel op.

Zeven ingeschakelde ambulances kregen ter plaatse medische assistentie van twee ingevlogen trauma-teams vanuit Eelde en Amsterdam. Volgens de politie gaat het na behandeling in het ziekenhuis om vier slachtoffers, in totaal zijn zes ambulances met gewonden vanaf het incident vertrokken.

Overleden bestuurster

De 78-jarige vrouw die tegen de beide tegemoetkomende voertuigen botste werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar is later aan haar verwondingen overleden.

Lees hier een het vorige bericht: Vier gewonden na zwaar frontaal verkeersongeval op N381

Dit kan u ook interesseren:

Jerrycans met vermoedelijk drugsafval aangetroffen in Roden en Norg

Wielrenner gewond bij botsing met brommerrijder in De Wijk

Overleden man (21) aangetroffen in meer bij Hoogeveen (video)

error: Deze content is beveiligd!