Image default
Drenthe

Ruzie zorgt voor chaos, gewonden en bedreiging met wapens in Assen

Assen – Bij een aanrijding op de rotonde van het Abel Tasmanplein en de Rolderstraat in Assen is veel schade ontstaan aan voertuigen, verkeersborden en een lantaarnpaal. Ook vielen er meerdere gewonden.


De politie kreeg omstreeks 14:40 uur meerdere meldingen van de aanrijding binnen. De aanrijding zou ontstaan zijn nadat de twee personenauto’s elkaar achtervolgde en vervolgens via het fietspad uitkwamen op de rotonde bij het Abel Tasmanplein.

Tijdens deze achtervolging en kamikaze rit over het fietspad werden meerdere mensen geraakt. Een vrouw in een scootmobiel werd door de automobilist op het fietspand aangereden, de vrouw liep een forse hoofd en beenwond op. Een fietser werd eveneens geschept en kwam met onbekende verwondingen in het ziekenhuis terecht. De politie kan twee gewonden met zekerheid melden, volgens omstanders is er nog een derde persoon geraakt door de automobilisten. Ambulancehulpverleners werden direct ingezet om het gewonde slachtoffers te voorzien van eerste hulpverlening.

Op de rotonde bleek de ruzie nog niet over en werd er volgens de politie gedreigd met meerdere wapens en geknokt met slagwapens. De politie kan nog niet ingaan op het soort wapens wat tijdens deze dreiging gebruikt zou zijn. Ter plaatse ingezette agenten konden vier aanhoudingen verrichten.

De politie heeft de voertuigen in beslag genomen voor onderzoek.

Dit kan u ook interesseren:

Motorrijder gewond na ongeval in Emmen

Motorrijder raakt ernstig gewond bij botsing in Hoogeveen

35-jarige vrachtwagenchauffeur overleden door zwaar ongeval bij Schoonebeek

error: Deze content is beveiligd!