Image default
Drenthe

Ruim 800 kilo vuurwerk in beslag genomen in woning in Nijeveen

Nijeveen – In een woning in Nijeveen is woensdag ruim 800 kilo vuurwerk aangetroffen. De politie is het vuurwerk op het spoor gekomen dankzij een tip. Er is een verdachte aangehouden, hij zal worden verhoord.


Een tipgever meldde bij de politie dat er mogelijk een grote hoeveelheid vuurwerk zou zijn opgeslagen in Nijeveen. Naar aanleiding van die tip heeft de politie gisteren onderzoek in de woning gedaan. De woning bleek vol te staan met dozen professioneel vuurwerk dat was bestemd voor de verkoop aan particulieren.  Er is een verdachte aangehouden, hij zal worden verhoord.

Honderden kilo’s onveilig opgeslagen

Inmiddels blijkt het te gaan om ruim 800 kilo aan professioneel vuurwerk. Het bewaren van zoveel vuurwerk is niet alleen illegaal, maar ook erg gevaarlijk. Dergelijk vuurwerk wordt vaak niet veilig opgeslagen en vormt daarmee een gevaar voor de omgeving. In dit geval was het vuurwerk ook niet veilig opgeborgen, zo was het bijvoorbeeld in afvalcontainers verstopt.

Uw hulp bij de politie-inzet op illegaal vuurwerk

Opsporing van vuurwerk heeft bij de politie volle aandacht, net als de verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren. Zwaar vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Dit wil de politie voorkomen.  Daarom spoort de politie dit vuurwerk op en pakt de politie de handel aan. Regelmatig ziet de politie dat zwaar vuurwerk niet op de juiste manier wordt opgeslagen. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag vormen  een risico. Je zult maar naast iemand wonen die honderden kilo’s in huis heeft opgeslagen.

Het vuurwerk dat de politie nu in beslag heeft genomen, kan geen gevaar meer vormen of overlast veroorzaken.

Ook laat deze zaak zien hoe belangrijk het is dat u met ons meedenkt! Weet u dat iemand vuurwerk verhandelt of dat ergens (zwaar) vuurwerk is opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.  Meer informatie over vuurwerk vindt u hier.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Brommerrijder gewond na ongeval met auto in Emmen

Gewonde bij ongeval op A37 bij Wachtum

Bankhelpdeskfraudeurs aangehouden in Hoogezand en Assen

error: Deze content is beveiligd!