Image default
Drenthe

Regio Hoogeveen geteisterd door vele brandstichtingen op een avond

HOOGEVEEN/HOLLANDSCHEVELD – De brandweer in de regio Hoogeveen is maandagavond druk met autobranden, volgens de politie in een Burgernetmelding is er sprake van brandstichtingen. In anderhalf uur tijd zijn er op vier verschillende plaatsen autobranden uitgebroken. Ook ging een hokje van een ijsbaanvereniging in Hollandscheveld in vlammen op. Rond kwart voor twaalf kwam daar ook nog een melding van een brandende vrachtwagen bij. 


Om vijf voor tien werd de brandweer van de Drentse Stad opgeroepen voor een autobrand aan de Leeuweriklaan. Onder dat voertuig werd vloeistof aangetroffen, voor de zekerheid is dit weggespoeld door de brandweer.

Net over half elf kwam de tweede brandmelding binnen voor Hoogeveen, ditmaal stonden aan de Zuidwoldigerweg in die plaats, nabij Tennisclub de Weide twee bestelbusjes in lichterlaaie. De brandweer heeft hier het vuur bedwongen, de auto’s raakten zwaar beschadigd.

Aan de Lomanlaan in de plaats werd, toen de brandweer nog druk bezig was met het nablussen aan de Zuidwoldigerweg een derde melding gedaan van een autobrand. Deze melding kwam rond tien over elf binnen op de Meldkamer Noord-Nederland. De blusploeg van Hoogeveen heeft ingepakt en is met spoed doorgereden naar de Lomanlaan. Daar werd een personenauto in lichterlaaie aangetroffen.

Een vijftal minuten na de brandmelding op de Lomanlaan, kwam de vierde melding in de Drentse Stad binnen. Bij de Grote Hervormde Kerk aan de van Echtenstraat stond opnieuw een personenauto in lichterlaaie. De brandweerkorpsen van Zuidwolde en Ruinen hebben deze brand op zich genomen, omdat de brandweer van Hoogeveen nog bezig was met de blussing aan de Lomanlaan.

Ondertussen werd er ook nog melding gemaakt van een brand in een schuur aan de Kerkhoflaan in Hollandscheveld, daar is een schuur van de plaatselijke ijsbaan vereniging in vlammen opgegaan. Ook hier gaat de politie uit van brandstichting, is op te maken uit de Burgernetmelding. De brandweer kon het vuur moeilijk bedwingen en heeft besloten het pand onder controle uit te laten branden.

Aan de Vos van Steenwijklaan werd rond kwart voor twaalf brand in een vrachtwagen gemeld, hier is de brandweer eveneens op af gegaan, samen met de politie. De hulpdiensten waren net op tijd ter plaatse en konden voorkomen dat de vrachtwagen uitbrandde. De schade was -in verhouding tot een uitslaande brand- vrij gering.

De laatste weken is het al meermaals raak geweest met autobranden in Hoogeveen, de politie houdt bij meerdere van die branden eveneens rekening met brandstichting. Bij meerdere brandlocaties heeft de politie de omgeving afgezet om vervolgens sporenonderzoek te kunnen doen. Daarnaast is er Burgernet ingezet om verdachte(n) te kunnen achterhalen.

Dit kan u ook interesseren:

Hulpdiensten zoeken naar persoon te water in Assen

Voetganger geschept door automobilist in Koekange

Auto raakt van de weg en belandt op zijkant in weiland bij Wijster

error: Deze content is beveiligd!