Image default
Drenthe

Politie rolt hennepkwekerij met 1200 planten op na anonieme tip

Ruinerwold – Afgelopen week heeft de politie een hennepkwekerij opgerold met ongeveer 1200 planten op een bedrijventerrein in Ruinerwold waarbij vier verdachten zijn aangehouden.


De politie ontdekte de kwekerij door een anonieme tip. Daarop is een onderzoek opgestart waardoor de politie de vier verdachten op het spoor kwam.

De vier verdachten (een 39-jarige vrouw uit Havelte, een 39-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland, een 54-jarige man uit Ruinerwold en een 56-jarige man uit Hoek van Holland) zijn aangehouden op verdenking van het meerdere malen vervaardigen van hennep en diefstal van stroom voor de kwekerij.

De kwekerij is ontmanteld. De planten en apparatuur die in het pand stonden zijn door de politie in beslag genomen en worden na onderzoek vernietigd.

Ook zijn er diverse voertuigen zoals crossmotoren, een camper en gereedschappen in beslag genomen. De verdachten zouden voor bijna 960.000 euro voordeel hebben gehad.

De politie is afhankelijk van de hulp van burgers bij het oprollen van verschillende kwekerijen. Verdachte situaties kunnen worden gemeld bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Jerrycans met vermoedelijk drugsafval aangetroffen in Roden en Norg

Wielrenner gewond bij botsing met brommerrijder in De Wijk

Overleden man (21) aangetroffen in meer bij Hoogeveen (video)

error: Deze content is beveiligd!