Image default
Drenthe

Politie onderzoekt meldingen kinderlokker in Drenthe

Drenthe – Rondom Oosterhesselen en Noord-Sleen wordt gezocht naar een wit of lichtgrijs busje met bijbehorende bestuurder.


Bij de politie zijn meerdere meldingen binnengekomen van verdachte situaties waarin de witte of lichtgrijze bestelbus een rol speelt. Zo zou onder andere een meisje in Noord-Sleen zijn aangesproken door een langharige man met de vraag of ze in zijn busje zijn jonge poesje en hondje wou bekijken.

De man zou volgens het meisje ongeveer 1.90m zijn. Het gaat om een slanke man van ongeveer 40 jaar oud met een baardje en lang haar tot over zijn schouders. De auto heeft een kenteken, dat begint met 42-B

In onderzoek
De politiewoordvoerder laat weten dat de zaken in onderzoek zijn en dat er gekeken wordt of de verschillende meldingen verband houden met elkaar. “Bij beide meldingen, in Oosterhesselen en ‘t Haantje, zijn we direct naar de aangegeven plek gegaan. Daar hebben we niemand meer aangetroffen.”

Wie een verdachte situatie ziet of meemaakt wordt verzocht om zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844.

Meer meldingen

De politie heeft meer meldingen in onderzoek. Zo werd vorige week bij een meisje in Eelde geprobeerd haar in een busje te krijgen. En werd er woensdagmiddag melding gemaakt van een glurende schennispleger aan de Beatrixstraat in Franeker

Dit kan u ook interesseren:

Voertuig te water in Nieuw Amsterdam; één gewonde

Blikschade bij ongeval op kruising in Een-West

Twee gewonden na ongeval tussen scooterrijder en fietser in Emmen

error: Deze content is beveiligd!