Image default
Drenthe

Politie laat verdachten van mishandeling man in speeltuin Assen gaan

Assen – De vijf verdachten die sinds zaterdag vast zaten wegens betrokkenheid bij het overlijden van een 32-jarige man uit Assen, zijn sinds zondagavond op vrije voeten, zo heeft de politie laten weten. Of de mannen nog worden verdacht van betrokkenheid bij de man zijn overlijden is niet bekend.


Zaterdagmiddag kreeg de politie even voor één uur melding van een mogelijk zedendelict in een speeltuin aan de Iemstukken in Assen. Bij aankomst van de agenten hielden vijf mannen één persoon in bedwang. Deze persoon, een 32-jarige man, bleek reeds te zijn overleden. Hierop werden vier mannen aangehouden, de vijfde meldde zich later op het politiebureau.

”Samen met de gemeente zorgen we er voor dat er professionele begeleiding beschikbaar is voor iedereen die daar behoefte aan heeft. De wijkagent is daarbij ook nauw betrokken.” Maarten Groenhof, teamchef Politie Noord-Drenthe

De politie is direct een onderzoek gestart, zowel naar de dood van de man als het mogelijke zedendelict wat zou hebben gespeeld. Uit het eerste onderzoek is inmiddels gebleken dat er geen mishandeling van het slachtoffer zou hebben plaatsgevonden, op basis daarvan heeft het Openbaar Ministerie besloten het vijftal te laten gaan.

Worsteling

Uit onderzoek van de politie zou hebben gebleken dat er zaterdag melding is gedaan van een zedendelict met een 4-jarig meisje, waarbij mogelijk een 32-jarige man betrokken zou zijn. Daarop is de man aangesproken door de vader van het meisje. De vader heeft geprobeerd om de 32-jarige man tegen te houden, omdat hij op zijn fiets weg zou hebben willen rijden.

Daarop ontstond een worsteling tussen beiden en kwamen zowel de vader als de 32-jarige man ten val. Vier omstanders die inmiddels waren gealarmeerd hebben vervolgens de 32-jarige man vastgehouden in afwachting van de komst van de politie. De man bleek later te zijn overleden, waarop de vier mannen zijn aangehouden. De vader van het meisje meldde zich later zelf bij de politie.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat het vijftal de 32-jarige Assenaar niet zou hebben mishandeld. Op basis hiervan is besloten de vijf in vrijheid te stellen. Vandaag gaat het onderzoek naar de dood van de man verder. Een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut verricht hiervoor een sectie op het lichaam van de man. Dit moet onder andere meer duidelijkheid geven over de doodsoorzaak van de man.

Privacy

Naast het onderzoek naar de dood van het slachtoffer, wordt ook het onderzoek naar het mogelijke zedendelict voortgezet. Zedenrechercheurs hebben hiervoor onder andere het 4-jarige meisje, in een voor haar vertrouwde omgeving, uitgebreid gesproken. In verband met de leeftijd van het meisje en de privacy voor de betrokkenen doen zowel de politie als het Openbaar Ministerie verder geen mededelingen over dit onderzoek.

Vanwege het onderzoek en de twee centraal staande onderwerpen komt de politie nog steeds graag in contact met mensen die eventueel meer informatie over één van beide onderzoeken hebben. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of via politie.nl/contact.

In de wijk zijn meer politieagenten dan normaal aanwezig.De agenten zijn aanspreekbaar voor mensen die meer informatie hebben, of voor mensen die hun verhaal kwijt willen.

“Dit omdat we weten dat het gebeuren veel impact heeft in de wijk. Daarom willen we makkelijk aanspreekbaar aanwezig zjin. Zo kunnen mensen ons vragen stellen als ze die hebben, behoefte aan ondersteuning voelen of misschien gewoon hun verhaal kwijt willen.” Maarten Groenhof

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

error: Deze content is beveiligd!