Image default
Drenthe

Politie Assen betrokken bij drie achtervolgingen, 2 daders opgepakt

Assen – De politie in Assen werd vrijdag drie keer ingezet bij een achtervolging door de stad.


In eerste instantie werd een achtervolging gestart op een personenauto op de Obrechtlaan in Assen. Daarbij werd een 27-jarige Assenaar aangehouden ter zaken verschillende verkeersovertredingen. Ondanks dat de politie hem op de hielen zat, poogde de man te voet weg te komen. Uiteindelijk konden de dienders de voortvluchtige op de Groningerstraat aanhouden. Zijn voertuig werd door de politie in beslag genomen. Het openbaar ministerie zal de strafeis rondom de reeks verkeersovertredingen beoordelen.

Niet veel later werd een 20-jarige Assenaar aangehouden aan de Kanaaldijk in Assen. De verdachte ging er op de Havenkade vandoor, dit nadat hij een stopteken van de agenten had gekregen. De bestuurder deed zijn verlichting uit en probeerde er op deze wijze ervandoor te gaan. De scooterrijder kwam uiteindelijk ten val op de Kanaaldijk. De verdachte kreeg drie bekeuring voor gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs en negeren van een stopteken.

Bijna op hetzelfde moment hadden andere agenten een achtervolging op de Oosterbroekstraat in Assen. Ook deze bestuurder ging onderuit. Deze vluchtte te voet en liet zijn scooter achter. Bij het checken van het voertuig bleek deze te zijn gestolen. De bestuurder kon ontkomen en is tot op heden nog niet aangetroffen. De politie is op zoek naar eventuele getuige.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

error: Deze content is beveiligd!