Noordernieuws
Image default
Drenthe

Parachutist Operatie Amherst belandt in boom en raakt gewond bij Dieverbrug

Dieverbrug – Ruim vijftig parachutisten uit zes verschillende landen springen vandaag, morgen en overmorgen boven Drenthe. Hiermee wordt de operatie Amherst herdacht, het begin van de bevrijding van Drenthe in 1945. Voor een parachutist liep dat vandaag niet goed af.


De man, een Noor, zou landen bij Dieverbrug. In plaats van een landing in het landingsgebied, eindigde zijn vlucht in een boom. Volgens rtvdrenthe is de man met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens het vervoeren van de gewonde parachutist kwam de ambulance vast te zitten. Een toegeschoten landbouwer trok de ambulance los.

Operatie Amherst
Operatie Amherst was een relatief kleine militaire operatie van de geallieerden. Op 7 en 8 april 1945 sprongen zo’n duizend voornamelijk Franse en Britse militairen boven Drenthe en Oost-Friesland. Zij moesten de terugtocht van de Duitsers naar vestingstad Groningen verhinderen door bruggen kruispunten over te nemen. Op deze manier wilden de geallieerden ervoor zorgen dat de bevrijding van Groningen op een grote slag zou uitdraaien, maar dit plan mislukte.

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt in sloot Hollandscheveld; vrouw en kind naar ziekenhuis

Berend-Jaap Bulthuis

Automobilist botst tegen boom op N372 bij Peize

Jelke Jongsma

Forse schade na aanrijding tussen auto en scooterrijder in Zevenhuizen; één gewonde

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!