Image default
Drenthe

GRIP-1: Paasvuur loopt uit de hand in Erica; vakantiepark ontruimd

Erica – Aan de Verlengde Vaart Zuid Zijde in Erica is de brandweer bezig met het koelen van huizen en het ontruimen van een vakantiepark in verband met een uit te hand gelopen paasvuur.


Het naastgelegen paasvuur zorgt voor veel vliegvuur, wat bij deze droogte erg gevaarlijk is. De brandweer is momenteel bezig met het koelen van de woningen en verschillende bomen.

Er is opgeschaald naar een GRIP-1 situatie, wat betekent dat alle hulpdiensten ter plaatse komen om overleg te hebben over de situatie.

Een hoogwerker van de brandweer is rond elf uur ter plaatse gekomen en zal de brand gaan blussen. Veiligheidsregio Drenthe laat weten dat er zes huisjes zijn ontruimd en dat de brandweer het bosperceel beschermt. De meeste mensen zijn naar huis gegaan of werden opgevangen bij vrienden en familie. Het is onduidelijk om hoeveel mensen het gaat.

update 21 april 23.45 uur
De situatie in Erica is onder controle. Brandweer beschermt nog wel steeds het bosperceel met zes huisjes. In overleg met de organisator van het paasvuur wordt publiek gevraagd te vertrekken. Brandweer gaat straks het paasvuur afblussen. Tot hoe laat de brandweer aanwezig zal zijn is nog niet bekend. Door snel optreden kon worden voorkomen dat de huisjes en het bosperceel vlam vatte.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

error: Deze content is beveiligd!