Image default
Drenthe

Overlastgevende asielzoekers schoppen weer stennis op buslijn 73

Emmen / Ter Apel – Een passagier op de busverbinding op Lijn 73 tussen Ter Apel en Emmen heeft een aanvaring gefilmd tussen vier jongemannen en twee toezichthouders. Op de buslijn zijn regelmatig problemen met lastige asielzoekers die afkomstig zijn uit veilige landen. Op de beelden is te zien dat de jongemannen, van wie één een vervoerbewijs heeft, alle vier met de bus mee willen.


Er wordt gescholden en geschopt tegen de bus. Het is intimiderend en schokkend om te zien. Ik ben ervan geschrokken. We horen de verhalen, we spreken de chauffeurs. Maar het zien komt nog dichterbij. Dit is een tandje erger dan normaal, maar dit is ook weer niet veel extremer dan wat er dagelijks gebeurt, aldus Michel van der Mark van Qbuzz.

De chauffeur en stewards van Qbuzz gaan aangifte doen bij de politie.

Aparte pendelbus
Op Lijn 73 hebben buschauffeurs al langer last van asielzoekers van het azc in Ter Apel. De problemen zijn zo frequent dat de chauffeurs enkel rijden met beveiligers. Onlangs werd bekend gemaakt dat er voor de veiligheid een aparte pendelbus gaat rijden tussen het azc en het station in Emmen.

Een passagier op de busverbinding Lijn 73 tussen Ter Apel en Emmen heeft een aanvaring gefilmd tussen vier jongemannen en de toezichthouders. Op de buslijn zijn regelmatig problemen met lastige asielzoekers, die afkomstig zijn uit veilige landen. Op de beelden is te zien en te horen hoe de buschauffeur en twee stewards het aan de stok krijgen met een groepje asielzoekers die mee willen rijden op één kaartje.

De aparte pendeldienst voor overlastgevende asielzoekers die tussen Ter Apel en Emmen gaat rijden, wordt uitgevoerd door Drenthe Tours. Dat bevestigt het touringcarbedrijf uit Assen. Met het opzetten van de pendeldienst moet een einde komen aan de overlast van asielzoekers op de reguliere buslijn 73 tussen Ter Apel en Emmen.

Vanaf 1 mei zal de bus de eerste ritten gaan rijden. Volgens een woordvoerder wordt er waarschijnlijk een bus voor dertig tot vijftig personen ingezet.

Klik hier voor de videobeelden: VIDEO

Zie ook: Overlastgevende asielzoekers krijgen eigen bus tussen Emmen en Ter Apel

Dit kan u ook interesseren:

Verdachten dodelijk geweldsincident Emmen ook verdacht van overval tankstation op dezelfde avond

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

error: Deze content is beveiligd!