Image default
Drenthe

Ontploffing Hoogeveen: getuige zag iemand wegrennen

Hoogeveen – In een flatwoning aan de Lomanlaan in Hoogeveen is op woensdag 15 januari 2020 rond 14.00 uur een ontploffing geweest. Hierdoor is brand ontstaan bij de woning. De bewoners van deze flatwoning zijn via het balkon en met behulp van de brandweer uit de woning gehaald.


Alle andere bewoners in het betreffende woningblok werden uit de woningen gehaald. Voor dit incident raakte gelukkig niemand gewond. De oorzaak van de ontploffing is niet bekend. De recherche is een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Nadat de bewoner was aangebeld, hoorde deze een ontploffing. Door het raam zag hij een steekvlam, waarna brand uitbrak. Een getuige meldt dat hij kort na de ontploffing een man hard weg zag rennen. Na een zoekslag door agenten, is deze man niet aangetroffen.

De forensische opsporing heeft onderzoek in en rond de woning gedaan en er zijn beelden beschikbaar gesteld. Deze beelden worden bekeken door de recherche. Verder wordt er buurtonderzoek gedaan. Heeft u nog niet met de politie gesproken en heeft u informatie die de politie kan helpen bij dit onderzoek? Bel dan met 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren:

35-jarige vrachtwagenchauffeur overleden door zwaar ongeval bij Schoonebeek

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Vrachtwagen botst frontaal op boom bij Nieuw-Schoonebeek

error: Deze content is beveiligd!