Image default
Drenthe

Onrustige nacht met belediging en mishandelingen naar de politie Meppel; 7 personen aangehouden

Meppel – Aan het eind van de nacht van zaterdagavond op zondagmorgen werd het onrustig op meerdere plekken en heeft de politie zeven mensen aangehouden voor belediging van agenten en verschillende mishandelingen. 


Naast deze belediginningen werden ook twee agenten mishandeld. Er waren verschillende opstootjes in en rondom uitgaansgelegenheden. Op de Groenmarkt werdeen 28-jarige man uit Staphorst aangehouden. De man was betrokken bij een opstootje. Toen agenten hem naar zijn identiteit vroegen besloot hij niet mee te werken en zich te verzetten. De beschonken man is uiteindelijk aangehouden en ingesloten.

Later die nacht werden twee mannen van 21 en 23 jaar uit Staphorst aangehouden op het Prinsenplein. De 23-jarige man werd aangesproken op verdenking van mishandeling van een andere man. Bij dit voorval kwam de 21-jarige man zich er mee bemoeien. Nadat dienders hem meerdere keren hebben gezegd afstand te nemen, werd de man nog vervelender waarom hij werd aangehouden. Bij deze aanhouding sloeg en trapte hij een agent meerdere keren en beledigde hij de agent met racistische uitspraken. Beide mannen zijn ingesloten. De agent doet aangifte van openlijke geweldpleging, belediging en mishandeling.

Op de Rembrandtlaan werd een andere agent mishandeld. Er was melding gedaan van een auto op de kop op de Valeriaan. Toen de politie daar ter plaatse kwam sprak een getuige hun aan. De mogelijke bestuurder van de auto kwam er vervolgens aanlopen en reageerde boos in de richting van de getuige. De agent vroeg de man afstand te nemen, echter kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. Na een worsteling is de 22-jarige man uit Meppel geboeid en overgebracht naar het cellencomplex. De dienders moest voor behandeling aan zijn verwondingen naar de eerste hulp. Ook hij doet aangifte van mishandeling.

Dit kan u ook interesseren:

Oververhitte machine laat brandweer uitrukken

Nieuwsuitkollum

[Liveblog] Boeren protesteren in Noord Nederland

Ruben Oosterman

Grote brand in schuur Valthermond

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!