Image default
Drenthe

OM eist 7 jaar cel voor doodslag op 3-jarig zoontje

Ubbena – Maandag 24 augustus heeft het Openbaar Ministerie in de rechtbank van Assen 7 jaar cel geëist tegen de 40-jarige man uit Utrecht voor doodslag op zijn 3-jarige zoontje.


Op woensdagmiddag 18 december raakte de peuter te water in het Noord-Willemskanaal in Ubbena (Drenthe). Hij belt rond 17.30 uur met de meldkamer en geeft aan dat zijn zoon in het water was gevallen. Hij zegt in dat gesprek dat hij zijn zoon niet meer ziet en dat het geen zin meer heeft. Tijdens het gesprek is het twee minuten stil en wil hij de verbinding verbreken voordat de hulpdiensten arriveren.

Een vrouw met een hond laat op dat moment haar hond uit, maar hij vraagt haar niet te helpen. Hij geeft alleen aan dat er een ongeluk is geweest. Wel vraagt hij de vrouw om de hond bij hem weg te houden. Na een zoekactie van het ambulancepersoneel vinden ze de jongen drijvend in het water. Een reanimatie wordt direct gestart en wordt vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

In het politiesysteem zien agenten dat er meerdere meldingen zijn gedaan over de vader, met betrekking tot stalking en huiselijke twisten. Kort voor het incident, rond 17.00 uur, had de vader zijn zoon bij zijn ex moeten terugbrengen in Utrecht. De moeder had hier een melding uitgedaan, toen hij niet kwam opdagen. De man wordt op 24 december in bewaring gesteld op verdenking van poging tot doodslag en onttrekking van een minderjarige aan het wettig gezag.

Op 31 december overlijdt de peuter in het UMCG-ziekenhuis in Groningen. Op 8 januari wordt de man verdacht van doodslag. Volgens de verdachte was er sprake van een noodlottig ongeval waarbij zijn zoontje was uitgegleden en te water was geraakt. De rechtbank doet over twee weken een uitspraak.

Dit kan u ook interesseren:

Vrachtwagen met varkens in brand op A28

Politievrijwilliger ontslagen na meermaals raadplegen politiesystemen voor privédoeleinden

Grote brand bij recyclingbedrijf in Nieuw-Dordrecht (VIDEO)

error: Deze content is beveiligd!