Image default
Drenthe

Man uit Koekange omgekomen na mogelijke ruzie over besteld eten

Koekange – De man uit Koekange die in de nacht van 10 op 11 juli zwaargewond werd aangetroffen in een greppel in het Overijsselse Basse, is afgelopen week aan zijn verwondingen overleden.

De 24-jarige man lag tien weken in het ziekenhuis, totdat hij afgelopen week kwam te overlijden. Dat bevestigt de politie Oost-Nederland.


Op de bewuste avond kwam er een melding binnen dat op een erf in Basse iets aan de hand was. Daarna reed een auto van het erf af. De man uit Koekange lag volgens ooggetuigen in een greppel aan de Boslaan. Later is ook een verdachte aangehouden, de bestuurder van de auto. Dit is een 53-jarige maaltijdbezorger uit Steenwijk.

Politiewoordvoerder Sven Strijbosch: “We zijn er inmiddels achter dat er een conflict tussen het slachtoffer en de verdachte voorafging aan het ongeluk. Dat ging over de betaling of de levering van besteld eten. Het slachtoffer was op de motorkap van de auto gaan zitten. De bestuurder is toen weggereden, waarbij het slachtoffer uiteindelijk zwaargewond in de greppel belandde.”

Of het nu gaat om een noodlottig ongeval of een misdrijf moet onderzoek nog uitwijzen, zegt de politiewoordvoerder. “We zijn aan het onderzoeken wie welke rol precies heeft gespeeld. Ook wordt het lichaam van het slachtoffer onderzocht, zodat we meer te weten komen over hoe de verwondingen precies zijn ontstaan. Pas daarna valt er iets te zeggen over of de verdachte iets strafrechtelijk verwijtbaars heeft gedaan.”

De voetbalclub uit Koekange v.v. Vitesse ’63 neemt dit weekend in alle teams een minuut stilte in acht om hem te gedenken. Het slachtoffer speelde vroeger in het jeugdteam van deze club. Ook een broer en zus van het slachtoffer voetballen bij deze vereniging.

Dit kan u ook interesseren:

Gewonde na botsing met lesauto in Assen

Vogelgriep vastgesteld in Nieuw-Weerdinge (provincie Drenthe)

Omgekomen bestuurder ongeval Gasselternijveen is 22-jarige man uit Stadskanaal

error: Deze content is beveiligd!