Image default
Drenthe

Man schiet op politie in Paterswolde

Paterswolde – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een man een een vrouw aangehouden na een schietincident op de Hajo Hindriksweg in Paterswolde. Bij het incident is zowel door de politie, als een verdachte meermaals geschoten.


Paul Heidanus, voorlichter van Politie Noord-Nederland, vertelt dat de agenten om 3:15 uur afkwamen op een melding dat de verdachte zijn vriendin zou hebben mishandeld en opgesloten. Bij aankomst werden zij vanuit een steeg in de Hajo Hindriksweg meermaals beschoten door een man.

De agenten hebben hierop terug geschoten. Kort later is de situatie in de Hajo Hindriksweg “bevroren”. Met behulp van de ondersteuningsgroep van de politie, een groep agenten met speciale training op het gebied van vuurwapens en aanhoudingen, kon de man uiteindelijk worden gelocaliseerd in een nabijgelegen tuin. Hier is hij aangehouden.

In zijn directe omgeving werd door de agenten een vuurwapen gevonden welke in beslag is genomen. In verband met het gebruikte wapen werd even later ook de vrouw ingerekend door de agenten. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

In de Hajo Hindriksweg wordt (sporen)onderzoek gedaan. Als een klein wonder raakte er volgens de politie niemand gewond bij het schietincident.

Dit kan u ook interesseren:

Motorrijder gewond na ongeval in Emmen

Motorrijder raakt ernstig gewond bij botsing in Hoogeveen

35-jarige vrachtwagenchauffeur overleden door zwaar ongeval bij Schoonebeek

error: Deze content is beveiligd!