Image default
Drenthe

Man onder invloed hindert ambulance en weigert blaastest

Emmen – Zaterdagavond rond half tien zagen agenten een personenauto op de N34 tussen Emmen en Holsloot agressief rijgedrag vertonen. Daarbij irriteerde hij ook een ambulance die op dezelfde weg reed. Hij zorgde ervoor dat deze ambulance er niet langs kon en ging zeer langzaam voor het hulpverleningsvoertuig rijden.


De hinderende bestuurder werd bij de A37 staande gehouden door de politie. Agenten wilden een blaastest afnemen, maar de bestuurder gaf aan om medische redenen niet te kunnen blazen. Hij is meegenomen naar het bureau en na gekeken door de GGD-arts. Deze gaf aan dat er geen belemmeringen waren om de blaastest af te nemen.

De bestuurder weigerde daarop nog steeds mee te werken. De politie heeft vervolgens een proces-verbaal tegen de automobilist opgemaakt, voor het gevaar/hinder veroorzaken op de weg en voor het weigeren van de ademanalysetest. Zijn rijbewijs is eveneens ingevorderd.

De Officier van Justitie gaat bepalen wat er met dit rijbewijs gaat gebeuren en hoe hoog de boete zal zijn. Of het hinderen van de ambulance ook gevolgen heeft gehad voor een mogelijk slachtoffer is niet bekendgemaakt.

Dit kan u ook interesseren:

Blikschade bij ongeval op kruising in Een-West

Twee gewonden na ongeval tussen scooterrijder en fietser in Emmen

Automobilist slaat over de kop op N34 bij Emmen

error: Deze content is beveiligd!