Image default
Drenthe

Man aangehouden na dreiging

Assen – De politie heeft zondagochtend een 66-jarige man uit de provincie Groningen aangehouden na een telefonische dreiging.

Zaterdagochtend kreeg de politie een melding binnen via de regionale omroep. De omroep is rond 10.00 uur gebeld door een anonieme beller. Deze beller dreigde dat er dit weekend een verstoring zou zijn van het Balloon Festival dat zondagavond vanaf 18.00 uur plaatsvindt op het TT circuit in Assen.


De politie is direct een onderzoek gestart naar de aard en herkomst van de dreiging. Na onderzoek wisten rechercheurs op basis van telefoongegevens de identiteit van de mogelijke beller te achterhalen. De verdachte is zondagochtend aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij is zondagmiddag gehoord en ontkent betrokken te zijn bij de dreiging. Het motief voor de dreiging wordt nader onderzocht. De verdachte blijft voorlopig vastzitten.

Update 21 juni:
De aangehouden verdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Het motief ligt in een conflict in de persoonlijke sfeer. De man zit nog vast.

Dit kan u ook interesseren:

Drentse brandweerkorpsen ingezet bij brand in Balkbrug

Fietser raakt gewond bij ongeval met auto in Emmen

Vliegtuig met rook in de cabine maakt voorzorgslanding op Groningen Airport Eelde

error: Deze content is beveiligd!