Image default
Drenthe

Man (28) uit Klazienaveen opgepakt voor kofferbakmoord Ralf Meinema

Klazienaveen – De politie heeft dinsdagmorgen een 28-jarige man uit Klazienaveen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Ralf Meinema (31).


Het lichaam van Meinema werd 31 maart 2017 aangetroffen in de kofferbak van zijn auto. Die auto lag deels in het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Zandpol.

De aangehouden verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij zit volgens de politie in de beperking wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
Verdere informatie over de aanhouding van de verdachte kan op dit moment, vanwege die beperkingen, niet worden gedeeld.

Moeder Ingrid Meinema is blij dat er ruim drie jaar na de moord op jaar zoon weer een verdachte is aangehouden.
,,We hebben altijd hoop gehouden dat er iemand zou worden opgepakt. Maar dit kwam onverwacht. Vanmorgen om 7 uur stond de familierechercheur voor de deur. Die vertelde ons dat er een verdachte was aangehouden. Wie het is? Ik zou het echt niet weten. We moeten afwachten wat de verhoren opleveren.”

In de zaak, bekend als de kofferbakmoord, zijn eerder aanhoudingen verricht. Een jaar na de moord werd de destijds 39-jarige Hans O. uit Emmen gearresteerd op het woonwagenkamp in de wijk Rietlanden.

In deze wijk had een zendmast de telefoon van Meinema voor het laatste aangestraald. O. werd na drie maanden vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs.

Ook de toen 24-jarige neef van O. uit Emmen werd aangehouden maar na enige tijd weer vrijgelaten.

Dit kan u ook interesseren:

Blikschade bij ongeval op kruising in Een-West

Twee gewonden na ongeval tussen scooterrijder en fietser in Emmen

Automobilist slaat over de kop op N34 bij Emmen

error: Deze content is beveiligd!