Image default
DrentheGroningen

Maand lang geen treinen tussen Groningen – Assen en Groningen – Veendam

Groningen – Er staan de aankomende maand enorme werkzaamheden op stapel rondom de Groninger treinstations. Een nieuw spoor, groot onderhoud en verschillende aanpassingen aan het Hoofdstation in de Stad en Groningen Europapark. Daarnaast komt er een nieuw opstelterrein voor treinen. 


“ProRail, provincie Groningen, gemeente Groningen en NS werken hierin samen aan een betere bereikbaarheid van de stad en regio.” Zo valt er te lezen op de website van Prorail.

Spoorgrind lossen bij Groningen Europapark
Er staat veel te gebeuren in deze periode van 28,5 dag. Met het nieuwe, extra spoor dat tussen station Groningen en Groningen Europapark komt, kunnen er straks meer treinen rijden. En de sporen tussen station Groningen en Haren kunnen weer jaren mee na het groot onderhoud dat Prorail en onderaannemers vanaf 6 mei plegen. Er worden rails, wissels, bovenleidingen en beveiligingen aangepast. Daarnaast komt er een nieuw perron op Station Groningen Europapark.

Parkeren en tanken

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een nieuw opstelterrein voor treinen in Haren. De werkzaamheden worden in de aankomende maand afgemaakt en het terrein wordt aangesloten op het hoofdspoor, zodat de treinen daar straks kunnen parkeren en tanken. Het oude opstelterrein achter station Groningen verdwijnt. Het gehele project valt onder “Groningen Spoorzone”.

Bussen in plaats van treinen
Van woensdag 6 mei tot en met woensdag 3 juni rijden er bussen tussen Groningen-Assen en tussen Groningen-Veendam/Weener. In de weekenden van 9-10 mei en 16-17 mei rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn/Delfzijl/Eemshaven. Station Groningen is niet bereikbaar per trein, er rijden bussen.

Speciale dienstregeling vanwege corona
Momenteel rijden de vervoerders een speciale dienstregeling vanwege maatregelen rondom het coronavirus. Moet u met de trein reizen? Kijk dan kort voor vertrek op de NS-reisplanner, de Arriva-app of raadpleeg OV9292 voor een reisadvies op maat. Bellen kan ook: 0900-9292 (0,90 € per minuut). De vervoerders en de spoorbeheerder adviseren u om alleen met het openbaar vervoer te reizen wanneer dit echt noodzakelijk is.

Fotograaf: De Vries Media

Dit kan u ook interesseren:

Scholier ernstig gewond na botsing met auto bij De Atlas in Emmen

Bestuurder raakt van de weg en belandt in sloot naast de A7 bij Beerta

Man gewond na ongeval in Erica

error: Deze content is beveiligd!