Image default
Drenthe

Kilometerslange file en omleiding tot aan het middaguur op route A28 Hoogeveen-Zwolle na verkeersongeval

Zuidwolde – Op de A28 richting Zwolle is dinsdagmorgen bij Zuidwolde een ongeluk ontstaan met een vrachtwagen. Hierbij is schade ontstaan aan de vangrail, de vrachtwagen en het wegdek.


Het ongeval vond in de nacht van maandagavond op dinsdagmorgen omstreeks 03:00 uur plaats. Ter plaatse bleek dat er over een lengte van zo’n 180 meter schade was ontstaan aan de middelgeleider. Daarnaast had de vrachtwagen, die geladen was met bloemen, diesel gelekt op het wegdek.

De vangrail moest worden gerepareerd, het wegdek moest schoongemaakt worden en de vrachtwagen moet geborgen worden. Hierdoor verwacht Rijkswaterstaat dat de aanwezige vertraging nog enkele uren aanhoudt. Direct na het verkeersongeval leidde het incident al tot meer dan zeven kilometers file.

In beide richtingen werd een rijstrook afgesloten. Verkeer richting Zwolle wordt door Rijkswaterstaat geadviseerd om gebruik te maken van de omleidingsroute vanaf knooppunt Julianaplein via de A7 en A32. De afhandeling van het ongeluk duurt naar verwachting tot aan het middaguur.

Fotograaf: Rijkswaterstaat.nl

Dit kan u ook interesseren:

Brommerrijder gewond na ongeval met auto in Emmen

Gewonde bij ongeval op A37 bij Wachtum

Bankhelpdeskfraudeurs aangehouden in Hoogezand en Assen

error: Deze content is beveiligd!