Image default
Drenthe

Grote verkeerscontrole A32

Darp – De politie heeft donderdagmiddag op de A32 ter hoogte van Darp een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 214 voertuigen gecontroleerd.


Tussen 15:00 en 22:00 uur controleerde de politie in samenwerking met de Douane en de Koninklijke Marechaussee op beide rijrichtingen ter hoogte van de verzorgingsplaatsen Paardeweide en Bovenboer. Met behulp van ANPR camera’s  werd een selectie gemaakt en door motoragenten werden vervolgens de bestuurders van de weg gehaald en naar de controleplaats geleid.

Voor diverse uiteenlopende verkeersovertredingen werden bekeuringen uitgedeeld, waaronder technische mankementen, mobiel bellen tijdens het rijden en het rijden zonder rijbewijs.

Verder zijn er meerdere bestuurders aangehouden voor openstaande boetes en het nog moeten afstaan van DNA. Een bestuurder was in het bezit van inbrekerswerktuig en is hiervoor aangehouden. Voor de belastingdienst zijn twee auto’s in beslag genomen en afgesleept daar de belastingschuld niet direct kon worden voldaan.

Criminele bendes

De actie was gericht tegen criminele bendes die binnen Europa rondreizen en zich schuldig maken aan verschillende misdrijven, zoals inbraken en straatroven. Met deze actie hoopt de politie meer over de werkwijze en structuur van mobiele bendes te weten te komen, zodat zij mobiel banditisme beter kan aanpakken.

Dit kan u ook interesseren:

Verdachten dodelijk geweldsincident Emmen ook verdacht van overval tankstation op dezelfde avond

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

error: Deze content is beveiligd!